top of page

Terugblik op 2023

Bijgewerkt op: 28 dec. 2023




2023 zit er (bijna) op, en ik kan alvast tevreden terugkijken op het afgelopen jaar.


In deze post wil ik graag even met dankbaarheid terugkijken op het afgelopen jaar.


Maar vooraleer ik dat doe, wil ik nog iets verder terugkeren, naar juni 2022. Toen beëindigde ik de yoga-opleiding bij Joachim Meire en behaalde ik mijn certificaat van yoga-instructeur, iets wat ik al een aantal jaren van droomde.


Maar dan natuurlijk kwam de vraag: hoe ga ik aan de slag? Ik contacteerde alle lokale

yoga studio's in de buurt, met telkens hetzelfde antwoord: "momenteel zijn we niet op zoek, maar we contacteren je zeker mocht er iets vrij komen". De initiële teleurstelling werd de geboorte van een idee: "Ik start zelf". Maar ja, tussen idee en uitvoering stonden natuurlijk nog heel wat uitdagingen:


  • Een geschikte locatie vinden die betaalbaar was

  • Mensen vinden om naar mijn lessen (als nieuweling te komen).


Ik besloot om ruim de tijd te nemen, kon ondertussen nog wat ervaring opdoen door wat vervanglessen te geven bij Ayuryoga in het najaar en ondertussen mijn zoektocht starten naar de locatie.


Deze vond ik uiteindelijk dankzij de sportdienst van de stad Waregem in een sporthal die ik voordelig en flexibel kon huren. Met die locatie kon ik wel wat. Uiteindelijk stelde ik mij als doel om begin januari 2023 van start te gaan.


Gans de maand december maakte ik publiciteit op Facebook en Instagram, maar met zeer weinig reactie, de moed begin mij toch wat in de schoenen te zakken.


Dan eind december/begin januari nog wat posts op locale Facebook pagina's en kijk, een paar dagen voor de eerste les (maandag 9 januari 2023), kwam de eerste inschrijving binnen, en dan nog een. Oef. Uitendelijk waren we die eerste les met 7 (iets wat ik nooit had durven dromen voor de opstart). Sommigen van hen komen nu een jaar later nog altijd. 🙏🏻


Wat was het fijn om eindelijk yogales te kunnen geven, elke week opnieuw. Sommigen bleven, er vielen mensen af, er kwamen er bij, tot we uiteindelijk met een mooi vast groepje waren.


Maar toch begon na een tijdje bij zowel mij als mijn yogi's het besef te komen dat de sporthal toch wel niet de ideale locatie was: niet gezellig, koud in de winter, ...


Toen de zomer er aan kwam besloot ik om buiten yogalessen te geven (bij goed weer) en die periode te nemen om een ideale locatie te vinden.


De yogalessen buiten gingen door in juli en augustus op zondag in Sint-Eloois-Vijve met prachtig zicht op de vijver en op maandag in het Regenboogpark in Waregem. Ook hier vonden heel wat mensen hun weg naar de les, helaas zorgde de Belgische kwakkelzomer er voor dat ik maar een paar keer les kon geven.





Ondertussen boden zich wel wat kansen aan voor een nieuwe locatie:

  • Na een post op Facebook kwam ik terecht bij Veronique van Flow Inside. Zij heeft een polyvalente ruimte in haar groepspraktijk in Vijve, en bij onze eerste ontmoeting voelde ik meteen, ja, dit is waar ik wil lesgeven. Ondertussen geef ik al les op deze geschiktere ruimte sinds begin september, en is mijn vaste groep al goed uitgebreid.

  • Eind vorig jaar al werd ik ook al gecontacteerd door Dr Jana Bekaert. Zij was bezig met de opstart van een nieuwe "Ruimte voor Beweging" in Oudenaarde en wou graag yoga aanbieden. Ondertussen is deze nieuwe praktijk operationeel sinds september, en geef ik daar nu ook al sinds dan wekelijks les, met ook een klein vast groepje



Dus kan ik nu, terwijl ik dit schrijf en lees alleen maar terugkijken op 2023 met dankbaarheid. Het is voor mij een boeiend, leerrijk jaar geweest, waarbij ik ben gegroeid als teacher, mensen heb mogen ontmoeten met eenzelfde visie: de verbinding tussen Lichaam en Geest. Ik ben dankbaar voor elke les, voor iedereen die les bij mij volgt, les gevolgd heeft, yoga geprobeerd heeft en alles wat dit jaar mij heeft geleerd.

Ik kijk vol vertrouwen en hoopvol uit naar 2024. Ik broed momenteel op heel wat ideeën, plannen voor 2024, maar, daarover later meer.


Voor 2024 wordt mijn jaarthema, zowel persoonlijk als tijdens de lessen, posts op socials, ... "Yoga for Body and Mind". Dit is wat ik voel, dit is wat ik wil uitdragen, dit is wat ik belangrijk vind, vandaag meer dan ooit". Geen yoga, puur om het fysieke, maar met als ultieme doel: "Meer rust in het hoofd”


Voel jij ook dat je daar behoefte aan hebt, dan kan je je via de knop hierboven inschrijven op de nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte van mijn plannen en lessen, maar zal ik ook meer tips geven hoe je je leven kan aanpassen, inrichten, hoe je yoga in je leven kan integreren, om met minder stress door je dag te gaan.


Bedankt dat je de tijd nam om deze blog te lezen en hopelijk tot binnenkort!




Claude


18 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page